تسلا(Tesla Inc) که قبلا به نام تسلا موتورز شناخته می شد، شرکت آمریکایی تولیدکننده ی موتر و تجهیزات انرژی های پاک است. مرکز مدیریت تسلا در پالو آلتو کالیفرنیا قرار دارد و این شرکت را میتوان موفقترین استارتاپ صنعت موترپس از فورد دانست. تولید موترهای برقی، باتری های ذخیرهی انرژی از سطوح خانگی تا توزیع شهری و سلول ها و پنل های خورشیدی، حوزه های اصلی فعالیت تسلا هستند. محصولات تسلا در کارخانه های متعددی در سرتاسر جهان ساخته می شوند. تسلا فکتوری در فرمونت کالیفرنیا، گیگا نوادا در نزدیکی رنو نوادا، گیگا نیویورک در بوفلا نیویورک و گیگا شانگهای در شانگهای چین، مراکز تولیدی اصلی این شرکت آمریکایی هستند.
گروه موترسازی آمریکایی که در سال ۲۰۱۷ با پیشی گرفتن از شرکت جنرال موتورز به عنوان ارزشمندترین شرکت موترسازی در بازار بورس سهام آمریکا قرار گرفت. ارزش خالص سهام تسلا به بیش از ۵۳ میلیارد دالر میرسد که پس از دو شرکت موترسازی فولکس واگن و تویوتا، به عنوان بزرگترین شرکت موترسازی جهان به حساب می آید.
از محصولات مهم تسلا که در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شد میتوان به موترهای مدل S، مدل 3، مدل X و مدل Y اشاره کرد. تسلا همچنین باتری های خود را تحت برند های Powerwall, Powerpack و Megapack به بازار عرضه کرد. پنل های خورشیدی و قطعات موردنیاز برای ساخت سقف های خورشیدی نیز از محصولات کنونی تسلا هستند.
آیا ایلان ماسک خالق تسلا است؟
برخلاف تصور عموم مردم ایلان ماسک که در حال حاضر همه کاره تسلا به حساب می آید این شرکت آمریکایی را تاسیس نکرده است. تسلا حاصل ایده ی چند جوان اینجینیرساکن در سیلیکون ولی بود که پس از مدتی، با جوان میلیاردی به نام ایلان ماسک آشنا شدند. درواقع شرکت تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ توسط ابرهارد و مارک تارپنینگ تاسیس شد. هر دوی این افراد نقش بسیار فعالی در توسعه اولیه شرکت پیش از حضور ایلان ماسک داشته اند. در هر صورت ماسک که اکنون سیاست کلی و هدایت این شرکت بزرگ را برعهده دارد در فبروری۲۰۰۳ به هیئت مدیره پیوست. در ابتدا هدف اصلی تسلا تجاری سازی موترهای برقی بود و به همین دلیل نیز کار خودش را با تولید ماشین های اسپرت و لوکس آغاز کرد. اما پس از آن مسیر کمی متفاوت شد. و در حال حاضر این شرکت اهدافی بسیار بزرگ تر از صرفا ساخت خودروهای لوکس و اسپرت دارد.
نامگذاری تسلا موتورز
ابرهارد در آستانهی راهاندازی شرکت در سال ۲۰۰۳، بهدنبال نامی جذاب برای آن بود. او با نامزدش مشورت میکرد و انواع اسامی را برای موترسازی جدیدش پیشنهاد میداد. مارتین بهدنبال نامی بود که یک موترقدرتمند و البته برقی را بهخوبی نشان دهد. او نمیخواست از عبارتهای مرسوم استفاده کند و سعی داشت شرکتش، دردنیای فراتر از استارتاپهای فناوری نام بگیرد. درنهایت ابرهارد که تصمیم داشت ادای دینی به مخترع موتورهای القایی AC هم داشته باشد، نام نابغهی صنعت برق یعنی نیکولا تسلا را برای شرکتش انتخاب کرد.
سال های اولیه
در ابتدا این شرکت با بودجه اولیه توسط مارتین ابرهارد و تارپنینگ شروع به فعالیت کرد. در سال ۲۰۰۴ یعنی یک سال پس از تاسیس این شرکت، ایلان ماسک با ارائه طرح اولیه موتورهای سری A موفق شد سرمایه و بودجه این شرکت را به ۷ و نیم میلیون دالرافزایش دهد. روند جذب سرمایه و برنامه ریزی و همچنین ساخت خط تولید نزدیک به ۵ سال طول کشید تا اولین موترالکتریکی تسلا رسما ساخته و عرضه شود.
آنچه به عنوان اولین محصول تسلا و موترالکتریکی عرضه شد تسلا رودستر نام دارد.
تسلا رودستر
رودستر اولین موتری بود که مجهز به باتری یون لیتیومی بود که می توانست برای بیش از ۳۲۰ کیلومتر یا همان ۲۰۰ مایل با هر شارژ استفاده شود. این خودرو میتوانست شتاب صفر تا صد معادل 3.7 ثانیه را به دست آورد. هر چند مجموعاً در بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲، تسلا موفق شد تعداد ۲ هزار و ۲۵۰ دستگاه رودستر را به 32 کشور جهان برساند، اما اهمیت این موترفراتر از تنها تعداد فروش است. رویکرد تسلا پس از تولید به رودستر کاملا عوض شد. یعنی پس از تولید یک خودروی اسپرت به سمت طراحی موترهای سدان و خانوادگی رفت و پس از آن به سمت خودروهای کامپکت ارزان قیمت ولی هدفی که از ساخت رودستر به ما منتقل می شود، قدرت نمایی تسلا بر روی کاغذ و اعداد و ارقام است. موترتمام برقی ای که می تواند به سرعت و شتابِ سوپر اسپرت هایی با موتورهای سنگین و پر مصرف دست یابد. آن هم تنها با صرف انرژیِ کاملاً غیر فسیلی و پاک.
شروع دوران مدیریت ایلان ماسک
ایلان ماسک درنهایت در اکتبر ۲۰۰۸ و پس از عرضهی اولین تسلا رودستر، بهعنوان مدیرعامل شرکت تسلا موتورز مشغول به کار شد و ۲۵ درصد از نیروی انسانی شرکت را تعدیل کرد. او تا آن زمان ۵۵ میلیون دالر در شرکت سرمایهگذاری کرده بود. ایلان ماسک در مصاحبهای گفته بود که سرمایهگذاری زیادی در تسلا موتورز انجام داده است و بالاخره زمان کنترل کامل شرکت توسط او فرا رسیده بود. تارپنینگ و ابرهارد در همان سال شرکت را ترک کردند.
جهت مطالعه ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.
#تولید_و_طراحی_سایت_در_افغانستان
# تولید_و_طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_و_طراحی_گیم_در_افغانستان
#تولید_و_طراحی_نرم_افزار_در_افغانستان
# تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#تولید_CRM_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#تسلا
#tesla
#استارتاپ
:: برچسبها:
طراحی سایت درافغانستان ,
طراحی اپلیکیشن درافغانستان ,
طراحی گیم درافغانستان ,
اولین دیتا ,
طراحی نرم افزاردرافغانستان ,
تولیدcrmدرافغانستان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0